Ma t/m do: 10.00 tot 12.00 uur  (0344) 600 104Werkgevers

Ik heb een werknemer met financiële problemen

 

Dan ben je niet de enige, ruim 500.000 werkgevers lopen daar in Nederland tegenaan. We zien in de praktijk twee dingen waar werkgevers mee te maken krijgen als een werknemer schulden heeft:

 

Problemen met dagelijkse werkzaamheden

Vaak zijn deze werknemers te veel bezig met geld en/of hun schulden. Ze kunnen zich niet meer goed focussen op hun werk en maken (meer) fouten. Ze melden zich vaker ziek door slaaptekort of mentale problemen. Maar ook langere uitval ligt op de loer. Schulden kunnen van invloed zijn op de omgang met collega’s en jou als werkgever. Dit kan allemaal nadelig zijn voor de teamsfeer en de resultaten van je bedrijf.

 

Administratieve problemen door loonbeslag

Als een werknemer schulden heeft, wordt er (gedeeltelijk) beslag gelegd op zijn salaris. Je moet dan de beslagvrije voet toepassen, want je werknemer moet zijn boodschappen en vaste lasten kunnen betalen. Dat kost je extra administratief werk.

 

Wat kun je als werkgever doen?

Je kunt ons je werknemer laten coachen, zodat er meer rust in zijn/haar financiën komt. Zo kan hij/zij zich focussen op het werk, maar ook groeit zijn/haar loyaliteit naar jou en jouw bedrijf. Werknemers waarderen het echt als je hen helpt en steunt in moeilijke tijden. Dat betaalt zich uiteindelijk uit!

 

Wil je zo’n win-win situatie creëren voor jou, jouw werknemer en jouw bedrijf?*

 

Neem dan contact op

 

 


* Verdergaande hulpverlening voor jouw werknemer

Als het nodig is kunnen wij jouw werknemer ook verdergaande hulpverlening aanbieden. Dat is voordelig voor jouw werknemer, die niet het vertrouwen weer aan een ander bureau hoeft te geven.

Laat het ons weten als je denkt onze hulp goed te kunnen gebruiken.