Ma t/m do: 10.00 tot 12.00 uur  (0344) 600 104Verwijzers en hulpverleners

De juiste financiële hulp voor je cliënt

 

Het is belangrijk dat jouw cliënt (geestelijk) rust heeft om te werken aan zijn problemen. Wij zorgen voor de financiële en/of persoonlijke ondersteuning voor je cliënt, zodat zijn of haar inkomsten en uitgaven in balans zijn. Zo heb je de focus en de tijd voor al zijn/haar problemen op andere leefgebieden. Jij hoeft alleen maar te zorgen voor de uitvoering van de zorg van jouw cliënt.

 

Wij zien dat steeds meer mensen (financiële) problemen krijgen en/of zorg nodig hebben. Dan bieden we jou en jouw cliënt graag de helpende hand: van een eenmalig advies tot het volledig overnemen van de financiën. Ook als je cliënt een mentor nodig heeft kun je bij ons terecht.

 

Het is belangrijk dat we inkomensaanvullende rechten van cliënten onderzoeken en zoveel mogelijk benutten. Er is vaak meer van toepassing dan in eerste instantie gedacht wordt: wetten en regels bieden namelijk enorm veel, maar al die mogelijkheden maken het niet overzichtelijk. We zorgen ervoor dat mensen die onder onze vleugels komen maximaal gebruik kunnen maken van toeslagen, belastingteruggave, bijzondere bijstand en andere minimaregelingen, indien van toepassing.

 

Hoe kunnen we jouw cliënt het beste helpen?

We proberen zoveel mogelijk maatwerk te bieden om jouw cliënt zo goed mogelijk te helpen. Onze sociaal maatschappelijke achtergrond helpt ons om jouw cliënt beter te begrijpen. We zijn erg praktisch en blijven kijken naar de (leer)mogelijkheden die de cliënt heeft. Onze begeleiding zorgt ervoor dat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over financiën en je jouw volledige tijd kunt gebruiken voor geestelijke zorg.

 

Onze visie

Het is onze uitdaging om samen met jou de cliënt in beweging te krijgen en ervoor te zorgen dat hij de juiste financiële keuzes leert te maken.

 

Dat komt naar voren in onze naam: Motio is een Latijns woord dat beweging betekent. Daar komt ook het woord motivatie vandaan: de beweegreden die iemand heeft. Soms is die motivatie er bij je cliënt, maar soms ook niet.

 

Ons doel is altijd ervoor zorgen dat je cliënt zelf zijn/haar financiën kan doen. Als dat niet mogelijk is willen we hem/haar zo goed mogelijk tegen zichzelf en tegen anderen beschermen om schulden, maar ook financieel misbruik, te voorkomen.

 

Wil je samen met ons deze uitdaging aangaan?

 

Laat het ons weten