Ma t/m do: 10.00 tot 12.00 uur  (0344) 600 104

Beschermingsbewind

Beschermingsbewind gaat een stapje verder dan inkomensbeheer.

 

Vind je het moeilijk om jouw financiën en bijbehorende administratie te regelen? Is dat omdat dit geestelijk te zwaar voor je is en jij je daardoor niet meer kunt richten op andere taken die je hebt? Of vind je dit lastig, omdat je hoge schulden hebt? Soms loopt dit gevoel ook wat door elkaar en overzie je het gewoon niet meer.

 

Een bewindvoerder beschermt je dan door de financiële administratie bij je weg te halen. Wij vragen je om alle post rondom jouw geldzaken naar ons te sturen. Daar gaan wij vervolgens mee aan de slag.

 

Een aanvraag voor beschermingsbewind gaat via de kantonrechter. Motio wordt dan aangesteld als jouw bewindvoerder. Wordt dat verzoek goedgekeurd? Dan krijg je bij ons een vast contactpersoon met wie je aan de slag gaat.

 

Kun je je schulden nog zelf betalen? Dan treffen wij betalingsregelingen met de schuldeisers. Als jouw schulden te hoog zijn opgelopen, zorgen wij dat je aangemeld wordt bij schuldhulpverlening.

 

We beheren je bankrekening en zorgen ervoor dat met jouw geld jouw vaste lasten betaald worden. Denk aan je huur, verzekeringen en abonnementen. We maken een budgetplan om alle vaste lasten  te betalen en in de toekomst financiële problemen te voorkomen.

 

Aan de hand van jouw budget kan de hoogte van het leefgeld bepaald worden. Leefgeld kun je vrij besteden aan boodschappen en overige kleine aankopen, zoals kleding en cadeaus. Voor grotere aankopen overleg je vooraf met ons.

 

Alles gebeurt zoveel mogelijk in overleg met jou, ook minder populaire maatregelen. Uiteindelijk beslist de bewindvoerder, maar die legt altijd uit waarom een beslissing genomen wordt.

 

We helpen je verder met het:

  • Aanvragen van uitkeringen en minimaregelingen.
  • Regelen van verzekeringen.
  • Invullen van de belastingaangifte.
  • Aanvragen van toeslagen waar je aanspraak op kunt maken, zoals zorgtoeslag en huurtoeslag.
  • Beantwoorden van financiële post (brieven en e-mails) die je ontvangt.

 

De combinatie met Mentorschap is ook mogelijk.

 

De kosten van bewindvoering worden geregeld

De kosten van bewindvoering zijn geregeld door de overheid in de Regeling beloning curatoren, bewindvoerders en mentoren. Als jouw inkomen te laag is, dan kun je een beroep op de bijzondere bijstand doen.

 

 

Is dit de hulp die je zoekt en wil je daar meer over weten of je bij ons aanmelden?

 

Neem dan contact op