Ma t/m do: 10.00 tot 12.00 uur  (0344) 600 104

Budgetcoaching en begeleiding

Wil je meer inzicht in je financiën en een betere balans in je uitgaven en inkomsten?

 

Een terugval in inkomsten kan iedereen overkomen, bijvoorbeeld door ontslag of ziekte. Maar je financiële situatie verandert ook als je gaat trouwen, samenwonen of bij de geboorte van een kindje.

 

Het is belangrijk dat je niet meer uitgeeft dan je ontvangt. Met budgetcoaching zorgen we samen met jou voor financieel overzicht en geven we je tips om binnen je budget te blijven. Ook kijken we of je eventueel recht hebt op toeslagen of ander aanvullend inkomen. Je leert (betere) financiële keuzes te maken en zelfstandig dit goede gedrag vol te houden.

 

We begeleiden je op een manier die jij (en je partner) fijn vindt. Het resultaat is een huishoudelijke kostenverdeling waar jij je prettig bij voelt.

 

 

We bieden budgetcoaching aan in twee vormen:
 

Eenmalig budgetadvies

Heb je een concreet financieel probleem of een specifieke vraag? Dan kun je eenmalig een gesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek krijg je tips om jouw probleem op te lossen.

 

Een adviestraject

Ben je het overzicht in je financiën volledig kwijt? Dan gaan we langer aan de slag. Vanaf het eerste gesprek brengen we je financiële situatie helemaal in kaart. Aan de hand van dit overzicht geven we je tips om te besparen en ga je zelf aan de slag.

 

Dit traject ziet er ongeveer als volgt uit:

In het eerste gesprek nemen we je financiële situatie onder de loep. We kijken welke hulp je nodig hebt: kun je zelf aan de slag met onze tips of is er meer nodig?

 

Tijdens het tweede gesprek krijg je een budgetanalyse waarmee je aan de slag gaat. Na een of twee maanden plannen we een derde gesprek. We blikken terug en bespreken de huidige, aangepaste financiële situatie. Indien nodig volgen er meerdere gesprekken. Natuurlijk mag je ons tussendoor altijd vragen stellen of een extra gesprek plannen.

 

 

Tijdelijke vaste lasten beheer in plaats van budgetcoaching

Indien nodig - en als je wilt - kunnen we voor een bepaalde periode je inkomen en vaste lasten beheren. Dit is een lichte vorm van inkomensbeheer, waarbij we zorgen voor de betaling van vaste lasten. Het overige deel storten op een zogenaamde leefgeldrekening.

 

    

Wil je daar meer over weten?

 

Neem contact op